World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Landmacht materieel-->Anti-tank wapens-->Javelin
Javelin

De Javelin is een anti-tank wapen ontworpen door de Lockheed-Martin en Raytheon ter vervanging van de M47 Dragon bij de Amerikaanse Landmacht en Korps Mariniers. Javelin werd in 1994 in productie gebracht en kwam in 1996 in gebruik bij de US Army. Het systeem bestaat uit een lanceerinrichting (CLU) en een raket. De raket werkt volgens het fire-and-forget principe en is uitgerust met een zelf geleidingssysteem. De raket treft het doel van de bovenkant en kan daarmee volgens zeggen alle huidige tanks vernietigen. De raket heeft een bereik van ruim 2500 meter.
De The CLU's is uitgerust met een dag en nacht systeem voor waarmee in alle weersomstandigheden en in vijandelijke beschermde omgevingen kan worden geopereerd. De CLU kan ook worden gebruikt als een apart systeem voor verkenning en bewaking van het slagveld.

Javelin is ook in gebruik bij Groot-Brittannië, Taiwan, Litouwen, Jordanië, Australië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Canada, Ierland en Tsjechië.
 

Frankrijk
Op 22 Februari 2010 bestelde het Franse DGA 260 Javelin raketten en 76 lanceerders voor de Franse Landmacht ter waarde van ongeveer 70 miljoen dollar.

Javelin film
Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 28 Juli 2010