World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Landmacht materieel-->Anti-tank wapens-->M-220 TOW
M-220 TOW (Verenigde Staten)

De TOW is in 1970 ontwikkeld door het
Amerikaanse bedrijf Hughes en is in gebruik bij de VS en meer dan 36 andere landen. Tot grote spijt is het wapen in verkeerde handen gekomen in Iran die over ongeveer 1750 of meer TOW beschikt. De TOW kan worden gemonteerd op de HMMWV, M151 Jeep, pantser transportvoertuigen, Bradley, Cobra gevechtshelikopters, ITV en het bij de US Marines gebruikte licht-pantservoertuig. De US marines beschikken over ongeveer 1240 TOW stukken a 180.000 dollar per stuk.
 

Algemeen
De TOW wat staat voor Tube-launched, Optically tracked, Wire-guided missile is een anti-tank raket voor het bestrijden van zwaar bepantserde doelen op een afstand tot 3750 meter.
De TOW kan worden gebruikt voor het onder vuur nemen van gebouwen waar vijandelijkheden zich bevinden zoals in Irak veel gebruik van wordt gemaakt (zie film op de Homepage). Omdat de lanceerder vrij zwaar is kan hij worden gemonteerd op een infanterievoertuig zoals een verkenningsvoertuig maar ook aan boord van helikopters. Nadat de schutter heeft gevuurd moet hij het doel blijven aanstralen om de raket naar de juiste plek te leiden. Met de TOW kan maximaal een Russische T-80 tank mee worden vernietigd.

Updates
De TOW bestaal al sinds 1970 maar er zijn al enige updates ontwikkeld. De ITAS is een modernisatie programma en beschikt over zoal een infrarood kijkers systeem en digitale componenten. Nieuwe raketten zijn de: Basic TOW, I-TOWN, TOW 2, TOW 2A en de TOW 2B. De TOW F&F is de nieuwste raket die beschikt over zogenaamd "fire and forget". Het doel zoekt hierbij na afgevuurd te zijn zelf zijn doel op.Film
Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © 2004-2022 Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 28 Juli 2010