World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Landmacht voertuigen-->Verkennings voertuigen-->Fuchs 1
TPz Fuchs 1

De TPz Fuchs 1 is een gepantserd transportvoertuig ontwikkeld door het Duitse bedrijf Rheinmetall Landsysteme. De Fuchs kan worden uitgevoerd voor het vervoeren van personen en materieel, als een commando voertuig of als een gepantserd NBC verkenningsvoertuig.
De TPz Fuchs 1 kan in verschillende versies worden gebouwd zoals: NBC verkenning, C4I command, control, communications and intelligence systemen, C3I, mortier-drager en een elektronische oorlogvoerings versie.
Het voertuig kan voor zelfbescherming worden uitgerust met een 12.7mm machine geweer of een 40mm granaat werper. Het hele body en het glas is beschermd tegen wapens tot en met 7.62mm. Extra bescherming kan worden aangebracht tot een bescherming van 30.mm. De bemanning beschikt over een intercom en radio, bestuurder en commandants night vision system, een geïntegreerd global positioning system en een voertuig navigatie set. Bij amfibische doeleinden kan hij met 10km/h door het water varen.
 

Nederland
De Nederlandse landmacht heeft 23 Fuchs 1 voertuigen. Hiervan zijn ongeveer 6 in de NBC verkenningsversie uitvoering. Nederland dient over deze voertuigen te beschikken met middelen voor alarmering, detectie, identificatie en bescherming i.v.m. het NBC kader.

 
 

Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © 2004-2022 Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 12 Mei 2012