World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Bommen/Raketten
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Wapensystemen--> -->  
AGM-84 Harpoon

De A/U/RGM-84 Harpoon geleide raket is ontworpen door Boeing Integrated Defense Systems.
De Harpoon die is uitgerust met een actieve rader geleiding was oorspronkelijk bedoeld voor de Amerikaanse Marine voor anti-schip doeleinden die de Harpoon in 1979 in dienst nam. De Harpoon is kan ook worden gebruikt door vliegtuigen, schepen, onderzeeërs en oppervlakte lanceerinrichtingen.
Na de Amerikaanse Marine die de Harpoon tevens inzet vanaf de P-3 Orion, nam ook de Amerikaanse Luchtmacht (USAF) de Harpoon in gebruik voor de B-52H. Daarnaast is de Harpoon in gebruik bij buitenlandse F-15 en F-16's en in 27 andere landen.
 

In de raket bevindt zich een control secion met elektromechanische actuatoren die door signalen van de computer sectie, 4 vinnen aanstuurt die de raket in de goede baan begeleidt en de snelheid regelt.

Een verbeterde versie is de Harpoon Block II die is uitgerust met een GPS-Inertial Navigation System (GPS-INS) waardoor de Harpoon ook inzetbaar is tegen landdoelen.

India
In juli 2014 werd bekend (Ref1) dat India een verzoek heeft ingediend bij de VS ter waarde van ongeveer 200 miljoen dollar voor de aanschaf van:

- 12x UGM-84L Harpoon Block II Encapsulated raketten
- 10x UTM-84L Harpoon Encapsulated Training raketten
- 2x Encapsulated Harpoon certificatie trainingsvoertuigen
- containers, reserve en reparatieonderdelen, test en support equipment, opleidingen en trainingsmiddelen, etc.HMS Iron Duke van de Engelse marine vuurt een harpoon raketReferenties

1.
India aankoop UHM-84L
Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 27 Juli 2014