World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie

-->  -->
F-15I Ra'am (Verenigde Staten, Israël)

In 1994 kocht Israël 21 F-15 straaljagers voor een bedrag van 2 miljard dollar. In 1995 werden er nog eens 4 erbij besteld. De F-15's zijn speciaal voor Israël ontwikkeld uit de standaard F-15E Strike Eagle van de USAF waaraan enkele updates zijn toegevoegd. Deze F-15I's zijn de modernste en slagvaardigste straaljagers in het hele Midden-Oosten. De F-15I is ontwikkeld voor aanval operaties en onderschepping operaties.
Eerste toestellen
Op 19 januari 1998 arriveerden de eerste 2 F-15I straaljagers op Hatzerim Airbase in Israël. De toestellen werden gevlogen door Amerikaanse piloten rechtstreeks van de Boeing fabriek St. Louis in de VS naar Groot-Brittannië. Van daaruit naar Italië en toen naar Israël.
 

Elektronica
De toegevoegde systemen aan de F-15I zijn uniek en ontworpen door de Israëlische defensie industrie zoals "Elisra". De F-15I heeft een APG-70 radar.
Ook heeft de F-15I een LANTIRN systeem. Dit systeem bestaat uit 2 pods; een navigatie pod en een geleide pod. De navigatie pod heeft een FLIR night vision sensor en een terrein volg radar. Hierdoor kan de straaljager vliegen met hoge snelheid op lage hoogte. Deze terein volg radar ''vertelt'' de piloot wanneer er bijv. een heuvel aankomt. FLIR betekend: Forward Looking Infra Red.

Bewapening
De F-15I heeft een 6 loops vulcan 20 mm. kanon. Ook kan de F-15I worden uitgerust met lucht-lucht raketten zoals de Python 3, Python 4, Sidewinder, Sparrow en de AIM-120 AMRAAM. De F-15I heeft als primaire taak aanval operaties. Het vliegtuig kan een maximum van 11 ton aan munitie meenemen.


F-15I Israëlische Luchtmacht
 
 
Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst gewijzigd: 8 Juli 2010