World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie

--> -->
F-21 Kfir

De F-21 Kfir C1 straaljager is ontworpen door Israël op basis van de Mirage IIICJ van Frankrijk. Het eerste vliegtuig - Kfir C1 - vloog in 1973, maar zijn slechts 27 van gebouwd. Deze zijn later verkocht aan de Amerikaanse Marine en het Amerikaanse Korps Mariniers voor trainingsdoeleinden.
In 1976 is de Kfir C2 ontworpen, om de Israëlische Luchtmacht mee te voorzien tot in de jaren 90. De C2 had goede gevechtscapaciteiten dankzij een goede manoeuvreerbaarheid en aerodynamische eigenschappen. Later is nog de Kfir C7 ontworpen, deze heeft verbeterde avionica, radar, een hand-on-throttle-and-stick systeem, mogelijkheid tot dragen van slimme wapens en hij kan worden bijgetankt in de lucht. De kfir straaljager is niet meer in dienst bij de Israëlische Luchtmacht.

De Kfir C1 is ook verkocht aan andere luchtstrijdkrachten onder de naam "Dagger".
 

Sri Lanka

De Luchtmacht van Sri Lanka beschikt over 3 soorten Kfir straaljagers; de TC.2 voor trainingsdoeleinden, 7 C-2 toestellen en 2x C-7. De Luchtmacht had in 2001 4 Kfir C-7's gekregen maar daarvan zijn er 2 onherstelbaar beschadigd door LTTE rebellen.


Kfir in vroegere dienst bij de Israëlische LuchtmachtKfir van de Luchmacht van Sri Lanka

Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com