World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
--> -->
Br 1150 Atlantique (Frankrijk)

De Dassault-Breguet Atlantic is een lange-afstands maritiem verkenningsvliegtuig ontworpen voor de Franse Marine door het Franse bedrijf Dassault-Breguet. Het vliegtuig is uitgerust met anti-schip raketten, anti-onderzeeër raketten, sonars en een magnetische detector.

De Atlantic 1 is ontworpen naar aanleiding van de behoefte van NAVO landen in 1956 aan maritiem verkenningsvliegtuig die ook geschikt was voor anti-onderzeeër missies. De Atlantique 1 werd ontwikkeld door samenwerking tussen Frankrijk, Nederland, België en West-Duitsland.

Er zijn 40 vliegtuigen geleverd aan de Franse Marine, 20 voor West Duitsland. In 1968 besloot Nederland voor de aanschaf van 9 vliegtuigen waarvan 4 zijn over gekocht van Frankrijk. Toen Italië besloot voor de aanschaf van 18 vliegtuigen is de productielijn herstart. Frankrijk heeft ook 3 vliegtuigen verkocht aan Pakistan.

 

De Atlantic 2 is opworpen als opvolger van de Atlantique 1 en is speciaal ontworpen voor anti-onderzeeërs en anti-oppervlakte missies. Er zijn 28 vliegtuigen van dit type gekocht door de Franse Marine.

De Atlantic 3 is een verbeterde versie van de Atlantic 2.

De Atlantic vliegtuigen van de Duitse en Italiaanse marine worden in 2007 vervangen door moderne vliegtuigen. De Duitse Marine is reeds bezig met de vervanging door P-3C Orion vliegtuigen gekocht van de Nederlandse Marine.
In 2010 is de laatste Duitse Atlantic uit dienst genomen. De Atlantic is in dienst geweest tussen 1972 en 2010.


Atlantic Marine Duitsland
Atlantic Marine Frankrijk
   
   
Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 24 Juli 2011