World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
--> -->
L-159 ALCA (Tsjechië)

De ALCA is ontwikkeld door het Tsjechische Aero Vodochody. Het is een straaljager voor korte luchtondersteuning, tactische verkenning, lucht verdediging, grensbewaking, anti-scheeps missies en wapentraining. Met een hands-on throttle and stick (HOTAS) kunnen beide piloten het toestel besturen.
De cockpit is even modern als die van de F-16 bij de KLu. Het toestel heeft 7 ophangpunten voor bommen en andere elektronische verdedigingsapparatuur.
 

De meegevoerde bommen kunnen zijn; een groot aantal NAVO bommen en de - ook in gebruik zijnde bij de Klu - AIM-9 Sidewinder air-to-air missiles, AGM-65 Maverick air-to ground missiles. De elektronische oorlogvoering bestaat uit het BAE Systems Sky Guardian 200 radar waarschuwingsontvanger en de Vinten Vicon 78 series 455 countermeasures systeem. Met de avionica zijn onder andere: doel opsporing; control and display; opslag management; communicatie; navigatie en identificatie; zelf-bescherming; en data ophaal en opslag mogelijkheden.

Van een L-159A heeft het Tsjechische Aero Vodochody nou ook een trainer versie ontwikkeld, de L-159T1.Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 16 Juli 2010