World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Militaire vliegtuigen--> -->
Su-37

De Su-37 is een super manoeuvreerbare straaljager die is ontleend van het Su-35 prototype. De Su-37 is nog in ontwikkeling door het Russische bedrijf Sukhoi en is bestemd voor de Russische luchtmacht. Het is een lucht-verdedigingsjager en een grond-aanvalsjager welke onder alle weeromstandigheden moet kunnen opereren. Rusland heeft nog geen order geplaatst. Sukhoi het bedrijf wat de straaljager ontwikkeld "leeft" voor het project op geld van China wat betaald heeft voor de Su-37 licentie.
Techniek
Materiaal
In tegenstelling tot de Su-27 heeft de Su-37 een beschermmateriaal van koolstofvezels met een legering van Aluminium en lithium.
De tuiten in de 2 motoren (de geometrisch beweegbare nozzles van een jet engine) is vervangen door titanium. De maximum snelheid ligt rond de 2440 Km/h.
 

Radar en elektronica
Het vliegtuig heeft een radar die gelijktijdig het luchtruim en dreigingen vanaf de grond in de gaten kan houden. Deze radar, een digitale phased aray radar kan zoal: grondbeveiligingen uitvoeren, het zoeken en selecteren van vijandelijkheden in de lucht en waarschuwen om bepaalde terreinen te vermijden. Ook heeft het vliegtuig een sateliet gestuurd navigatie systeem. Met een fly-by-wire systeem heeft het ook hoge mate van beweeglijkheid. Elektronische oorlogvoering gebeurt met pods met ECM (Electronic Counter Measures) die aan de vleugels kunnen worden gehangen.

Wapens
De Su-37 heeft standaard 12 ophangpunten die kunnen worden uitgebreid naar 14 ophangpunten waar lucht-lucht en lucht-grond raketten aan kunnen worden meegenomen.

Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 11 Juli 2010