World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Militaire vliegtuigen--> -->
RQ-5 Hunter

De Hunter is een onbemand verkenningsvliegtuig ontwikkeld door het Amerikaanse Northrop Grumman en het Israëlische Aircraft Industries. Het vliegtuig is in gebruik bij de US Army, US marines en bij België en Frankrijk.
De Hunter is ingezet tijdens de Kosovo crisis en tijdens de oorlog in Irak. Hij zorgde voor verkenning-, bewaking- en doel verwerving missies. Een nieuwe versie is de Extended hunter een hunter die groter is en een groter vliegbereik heeft. De B-Hunter welke in gebruik is door België heeft een automatisch landing en start systeem.
Het toestel kan worden uitgerust met BAT munitie en Viper Strike precisie munitie. Ook kan het worden uitgerust met een FLIR pod voor het leveren van beelden zowel dag en nacht. Het vliegtuig wordt bediend door 2 operators vanuit een grondstation die live alle beelden kunnen zien en het vliegtuig kunnen aansturen inclusief de bewapening. De live beelden worden door het RVT (Real Video Terminal) geleverd en kunnen beelden live tot 40Km doorzenden naar het grondstation.Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 21 Juli 2010