World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Militaire helikopters--> -->
SH-2G Super Seasprite

De Super Seasprite ontworpen door Kaman Aerospace, is een boordhelikopter voor de Australische marineschepen. De heli is ontworpen met dermate avionica systemen om te kunnen opereren in het hoogste geweldspectrum vanaf marineschepen van de Anzac klasse fregatten bij dag en nacht operaties.
De eerste heli is afgeleverd in januari 2001 waarvan er in totaal 11 werden geüpdate voor de Australische marine.
Het hele project is stopgezet in April 2008 omdat de versie die Australië wilde erg complex bleek te zijn om te bouwen en dat de helikopters nog steeds niet in operationele dienst zijn.
Als vervanging zullen de SH-60 Sea Hawk helikopters worden verbeterd als een interim oplossing. Kaman Aerospace heeft alle 11 helikopters terug gekocht voor 37 miljoen dollar.

Fabrikant Kaman Aerospace meldde in September 2008 dat het de 11 SH-2G Sea Sprite helikopters te koop aan bied met een grote korting. De helikopters uitgerust met ITAS software kunnen vanaf maart 2009 aan de nieuwe klant worden geleverd.
 

Taken
De Seasprite beschikt over geavanceerde software systemen, tactische uitrusting en bewapening. De taken zouden bestaan uit:
Bewaken van oppervlakte wateren, Aanval van oppervlakte doelen, onderzeeboot bestrijding, escorte; boord; zoek en aanhoudingoperaties, marine vuurkracht ondersteuningsoperaties, opsporing en reddingsoperaties, gebruik voor transport etc.

Technisch
De heli heeft een lengte van 16 meter en een gewicht van 6225kg. De maximale snelheid is 225 km/h, maximale afstand is 830 km. De crew bestaat uit een piloot en een tactisch officier. Het heeft 2 GE-T700 turboshaft motoren.

Bewapening
De heli kan worden bewapend met:
2 Kongsberg Penguin AGM-119 Anti-scheeps raketten
2 Mk46 torpedo's
1 7.62mm machinegeweer.


US Navy SH-2 Seasprite
Australië    
   
   
Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 13 Oktober 2013