World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Marine schepen-->Landingsvaartuigen-->AAVC
AAVC

Voorheen werden ze aangeduid als LVTP-7 in 1985 werd dat veranderd in AAVP. De AAV kwam in de jaren 1970 in dienst bij de Amerikaanse mariniers. De AAV is ontwikkeld door FMC Corporation.
In de Assault Amphibian Vehicle (AAV)-familie bestaan verschillende versies. Zoals de AAVC. voor commando voering en de AAVP voor troepentransport. Op de foto is een AAVC te zien.
AAV's zijn gepantserde rupsvoertuigen die troepen van zee naar land brengen en in staat zijn door water te varen. AAV's worden door landingsvaartuigen vlak voor de kust gedropt (of helemaal tot de kust) en vervoeren infanterie naar de kust. Eenmaal op de kust kan het voortuig ook dienen als commando post of als opslag van eten. Het is ook zeer goed bruikbaar in stedelijke oorlogvoering.
 

Toekomst
AAV's ondergaan een RAM en een RS update om ze in gebruik te houden tot de nieuwe AAAV (advanced assault amphibian vehicle) de AAV vervangt. De productie van de updates startte in november 1998.

Techniek
De voertuigen zijn uitgerust met een standaard MK-19 granaatwerper en een M2.50 kaliber machinegeweer. De bemanning bestaat uit 3 man. Het voertuig kan ook mijnen onschadelijk te maken. Het voertuig kan 300 mijl afleggen of 7 uur door water varen. De maximum snelheid is 45Mijl/h op het land en 8.2 mijl/uur door het water. Een AAV kost tussen de 2.2 en 2.5 miljoen dollar.

Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 31 Juli 2010