World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 700 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Wapensystemen Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Vliegtuig Systemen--> -->
JT8D-219 Turbofan

De JT8D-219 turbofan motor is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Pratt & Whitney op basis van de commerciële JT8D motor. Deze JT8D-219 motor is bestemd voor militaire vliegtuigen zoals de 4-motorige E-8C JSTARS en E-3B Sentry van de Amerikaanse Luchtmacht waar hij de TF33-PW-102 motoren vervangt.
Met een stuwkracht van 21.000 pond en verminderde infrarode uitstraling, radar interferentie, kortere takeoff afstand vereisten, snellere klim prestaties, laag brandstof gebruik en lagere onderhoudskosten is de motor stukken beter dan de TF-33. Wat betreft motor geluid en emissie uitstoot voldoet de motor aan de civiele luchtvaartwetgeving.
 

Voor de ombouw van de TF-33 naar JT8D hoeven er geen grote modificaties worden verricht (wel vervanging van de ophanging etc.) omdat deze nieuwe motor hetzelfde gewicht en zwaartepuntligging heeft als de TF-33.

De eerste E-8C van de Amerikaanse Luchtmacht zal begin januari 2008 zijn uitgerust met de JT8D en het ;laatste van de 17 vliegtuigen in 2013. Pratt & Whitney won het contract waarbij CFM (consortium tussen General Electric en Snecma) als tegenhanger met de F108 het verloor.
Cijfers Leveren van Informatie Adverteren Bronvermelding Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com   Veel gestelde vragen best view by 1024 x 768 pixels

Laatst geüpdate: 6 Augustus 2010