World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 700 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Wapensystemen Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Vliegtuig Systemen--> -->APG-79
AN/APG-79 AESA

De AN/APG-79 AESA (Active Electronically Scanned Array) radar is de een geheel nieuw ontworpen radar door het Amerikaanse Raytheon voor de Super Hornet gevechtsvliegtuigen van de Amerikaanse Marine en Korps Mariniers.
Met een actieve elektronische scannende straal kan de radar worden bestuurd met de snelheid van het licht. Hij verschaft de piloten met situational awareness and verzorgt superieure lucht-lucht en lucht-grond capaciteiten. De radar kan zowel in de lucht-lucht als de lucht-grond mode tegelijk opereren voor gebruik door de piloot als door de wapen officier. Enkele modes zijn: real beam mapping, synthetic aperture radar, air-to-air search, air-to-air track, sea surface search, ground moving target indication en ground moving target tracking.
 

De radar heeft geen bewegende (mechanische) onderdelen en bevat onder meer: COTS onderdelen, solid-state zend en ontvang modules, COTS processor en vermogen voedingen.

Tijdens de operationele test fase heeft een F/A-18 met behulp van de APG-79 in de synthetic aperture mode een JDAM afgeworpen. Na te zijn gedropt zijn er gecorrigeerde navigatie gegevens naar de bom gestuurd middels het vliegtuig Inerial Navigation System (INS).

De Amerikaanse Marine is van plan 400 radars te kopen. De eerste Super Hornet, uitgerust met de APG-79 kwam op 21 april 2005 uit de Boeing fabriek. Super Hornets uitgerust met deze radar zijn te herkennen aan verlengde voorwaartse romp.
Cijfers Leveren van Informatie Adverteren Bronvermelding Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com   Veel gestelde vragen best view by 1024 x 768 pixels

Laatst geüpdate: 6 Augustus 2010